Easy2Drive Verkeersopleidingen
Afspraak maken, of heb je vragen?Bel ons op : 035 526 66 68

BE rijles - E achter B rijles - aanhangwagenrijles bij Easy2Drive Almere

Waar wilt u BE-rijles volgen? Wij geven aanhangwagenrijles (BE-rijles) in Almere, Almere Stad, Almere Haven, Almere Buiten, Almere Hout en omgeving.

Wanneer heeft u een aanhangwagenrijbewijs nodig?

Voor het rijden met een aanhangwagen achter de auto heb je soms voldoende aan het autorijbewijs (B). Het kan ook zijn dat je een aanhangwagen rijbewijs (BE) nodig hebt. Dit wordt bepaald door het gewicht van de auto en het gewicht van de aanhangwagen. Wilt u weten of u voor een bepaalde combinatie voldoende hebt aan alleen het autorijbewijs (rijbewijs B)? Belt u ons dan gerust voor advies.

Wijzigingen regels omtrent rijbewijs BE per 19 januari 2013

Ook voor het aanhangerrijbewijs verandert een en ander. Voor o.a. de caravanbezitters wordt het in sommige gevallen niet meer noodzakelijk het BE- rijbewijs te halen. De aanhanger moet nog wel zwaarder zijn dan het trekkende voertuig maar dan wordt niet meer het ledig gewicht genomen. De totale combinatie mag weer maximaal 3.500kg bedragen. Daarnaast komt tussen rijbewijs BE en B een nieuwe categorie; B+.

Hier kun je schematisch weergegeven zien welke wijzigingen plaats hebben vanaf 19 januari 2013. De oude en nieuwe situatie worden per rijbewijscategorie gespiegeld.

Rijbewijs BE gehaald voor 19 januari 2013? Oude regels blijven dan van kracht!

Heeft u het rijbewijs BE behaald voor 19 januari 2013, dan blijven de oude regels voor u van kracht! U heeft dus geen beperking in de toekomst met betrekking tot het maximale massa van de aanhanger of oplegger van 3500 kg.

Hoe snel wilt u het aanhangwagenrijbewijs halen?

Bij ons is het al mogelijk om in 1 dag of in 2 halve dagen je rijbewijs E achter je B-rijbewijs te halen. De rijlessen worden gegeven met een Mercedes-Benz C-klasse en een dubbelassige aanhanger.

Duo-opleidingen BE

 

Als een van de weinige verkeersscholen bieden we de opleiding BE sinds 2013 ook voor twee personen aan. Heeft u al ervaring met het rijden met een aanhanger en kent u nog een persoon die zijn BE rijbewijs wilt halen? Dan is de Duo- opleiding wellicht een geweldige en voordelige uitkomst. De opleiding is gestoeld op en maakt goed gebruik van het observerend leren. Wilt u wel een Duo-opleiding maar u heeft zelf geen Duokandidaat beschikbaar maar wel voldoende talent? Dan kijken wij of we u wellicht kunnen koppelen aan een andere kandidaat. Wilt u meer informatie of zoekt u een Duo-kandidaat? Is er geen Duo kandidaat beschikbaar dan kunnen we de BE Talenten opleiding aanbevelen. De BE Talentenopleiding kost € 450,00. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar.

Wat zijn de exameneisen van het CBR voor je BE-examen?

Voor het  'E achter B'-rijbewijs hoef je geen theorie certificaat te halen. Het CBR toetst tijdens het examen of u met een aanhangwagen veilig in het verkeer kunt deelnemen, op de juiste wijze rekening houdt met de beperkingen (qua rijden en zicht) en of u er goed mee achteruit kunt rijden. Achteruitrijden kan zowel in een rechte lijn als een bocht achteruit. Ook toetst het CBR of de kennis voldoende is met betrekking tot lading, papieren, welke aanhangwagens door welke auto's getrokken mogen worden en de wettelijke eisen die er aan de inrichting van een aanhangwagen gesteld worden.

Neem eens een proefles en ervaar hoe wij lesgeven

Wanneer u de BE dagcursus wilt volgen, kunt u zich opgeven voor een proefles. De instructeur kijkt dan of deze cursus ook voor u mogelijk is. Naast een dagcursus is het ook mogelijk om losse  aanhangwagen rijlessen bij ons te volgen (BE rijlessen). De kosten voor een proefles voor BE bedragen € 50,00.

Extra voordeel voor bedrijven:

2 of meer kandidaten 3% korting op de opleiding.
5 of meer kandidaten 6% korting op de opleiding.
10 of meer kandidaten 10% korting op de opleiding.

© 2023 Easy2Drive Verkeersopleidingen | Privacy | Disclaimer | Voorwaarden |